Landelijke Studentenvakbond

De LSVb stelt voor!

Verslag - donderdag 15 mei 2014

Naast onze fantastische medewerkers hebben we ook regelmatig stagiaires die zich op dagelijkse basis inzetten voor heel studerend Nederland. Vandaag willen wij je graag voorstellen aan onze stagiair juridische dienst: Martijn Mulders.

Martijn is 20 jaar komt uit Vlijmen (naast Den Bosch) is een actieve gamer (League of Legends, Assassin’s Creed) en serie-volger (Arrow, Game Of Thrones) en fan van comics (DC Universe). Hij studeert HBO-rechten aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys en zit in zijn derde jaar. Als juridisch onderlegde student is onderwijsrecht voor hem zeer interessant en is hij de komende maanden de juridisch-stagiair van de LSVb.

Als juridisch-stagiair ben je verantwoordelijk voor de studentenlijn. De studentenlijn is een hulplijn waar studenten hun problemen/vragen kwijt kunnen over hun studie. Dit gebeurt zowel via de mail als via de telefoon. De juridisch-stagiair voorziet de studenten van antwoorden op hun vragen. Dit kan soms voor veel opzoekwerk zorgen omdat niet alle regelingen makkelijk te achterhalen zijn. Soms vinden studenten het ook fijn dat je ze een luisterend oor biedt zodat ze hun verhaal/probleem kwijt kunnen.

Voor veel studenten is onderwijsrecht iets onbekends. Weet jij wat een OER is? De onbekendheid van het onderwijsrecht betekent dat je vaak discutabele zaken te behandelen krijgt. Daarnaast ben je als juridisch-stagiair ook bezig met het doen van een aantal onderzoekjes. Waarom vindt Martijn de LSVb zo leuk? “Het is een leuke en open werkomgeving met veel studenten en ik doe waar ik voor wordt opgeleid”

Ben jij na het lezen over de werkzaamheden van Martijn enthousiast geworden? Heb jij dat hart voor het onderwijs, wil jij ook graag studenten helpen met hun (juridsiche) problemen? Op dit moment zijn wij op zoek naar een nieuwe jurdische stagiair(e). Je kunt er hier meer over lezen!