Landelijke Studentenvakbond

LSVb organiseert op 1 mei een borreldebat over studiekeuzechecks

Nieuwsbericht - maandag 31 maart 2014

Op 1 mei aanstaande organiseert de LSVb een borreldebat in Utrecht over studiekeuzechecks. De LSVb zal deze middag zijn onderzoek naar studiekeuzechecks presenteren. Verder ervaren de debatdeelnemers hoe studenten een studiekeuzecheck beleven; wat de kansen en gevaren zijn. Ook is er natuurlijk ruimte voor debat over de studiekeuzecheck. Het wordt dus een leuke en interactieve middag met onder andere studenten, scholieren en medewerkers bij instellingen die betrokken zijn bij de invulling van de studiekeuzecheck.

Studenten die zich voor 1 mei aanmelden voor een opleiding hebben dit jaar voor het eerst recht op een studiekeuzeadvies. Instellingen zijn vrij om een vorm voor dit advies te kiezen en kunnen studenten verplichten aan het advies deel te nemen. Studenten kunnen instellingen ook verplichten om een studiekeuzecheck af te nemen.

Het borreldebat vindt plaats in Utrecht, in café Walden op het Domplein nummer 16. Om 16:30 uur is de inloop en het programma start om 17:00 uur tot 19:00 uur. Daarna is er een borrel. De consumpties zijn op eigen rekening.

Aanmelden kan door middel van een e-mail naar lsvb(@)lsvb.nl of een telefoontje naar 030-2316464. Voor vragen kunt u hier ook terecht.