Landelijke Studentenvakbond

LSVb pakt zesjescultuur aan

Persberichten - zondag 30 maart 2014

De Landelijke Studenten Vakbond stelt voor om voortaan een zeven als voldoende te rekenen. De LSVb wil hiermee afrekenen met de zesjescultuur. Met deze wijziging zullen studenten beter scoren en gaat het niveau van afgestudeerden omhoog. Gemiddeld stijgen de tentamenresultaten met 20%. Jorien Janssen, voorzitter van de LSVb: “Deze wijziging geeft een boost aan de kwaliteit van het onderwijs.”

Om voldoendes voortaan bij een 7 te laten beginnen, stelt de LSVb een herschaling van de cijfers in het hoger onderwijs voor. In plaats van een 10 wordt een 12 daarin het hoogst haalbare cijfer. Studenten worden op deze manier meer gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen. Voorzitter Jorien Janssen: “de resultaten van studenten worden hiermee stukken hoger. In internationale rankings zal het Nederlandse onderwijs ook beter scoren.”

Op zijn website stelt de LSVb morgen een omrekentool ter beschikking aan studenten die hun nieuwe gemiddelde willen uitrekenen. Voorzitter Jorien Janssen: “Voor mij had dit zeker voordeel opgeleverd. Nu ben ik met een 7,8 afgestudeerd, maar in ons voorstel was dat een 9,4 geweest. Dat staat toch mooier op je cijferlijst.” De LSVb verwacht dat de zesjescultuur met dit voorstel definitief verleden tijd is.