Landelijke Studentenvakbond

Aankomende studenten wegwijs door startstuderen.nl

Nieuwsbericht - maandag 10 maart 2014

In Utrecht werd gisterenavond de website startstuderen.nl officieel gelanceerd. Op de website is veel informatie te vinden over alles wat een aankomende student moet weten. Van studiefinanciering tot studiekeuze, en van profielkeuze tot studentenhuisvesting, alles moet uiteindelijk te vinden zijn op een overzichtelijke website.

De website is tot stand gekomen door een samenwerking van studenten- en scholierenorganisaties, DUO en het ministerie van Onderwijs , Cultuur en Wetenschap. Ook de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) heeft een bijdrage geleverd aan dit project en zal dit blijven doen in de reactieraad van de website. De reactieraad heeft de taak om de website actueel te houden en er voor te zorgen dat de juiste informatie op de juiste plek staat. De LSVb zal zich in het bijzonder inzetten om ook goede informatie over studentenhuisvesting een plaats te geven op de website.

Met de nadere inschrijfdeadline van 1 mei voor aankomende studenten, is het goed dat er juist nu een website wordt gelanceerd die voorzit in de behoefte van een overzichtelijk informatiepunt. Daarnaast kan de website ook dienen om meer duidelijkheid te geven over de toekomst van de basisbeurs en de ov-studentenkaart, die momenteel op de tocht staan.

Met de komst van startstuderen.nl hoopt de LSVb dat er meer duidelijkheid voor aankomende studenten komt over alles wat belangrijk is in hun studentenleven.