Landelijke Studentenvakbond

Nieuwe service voor studenten: tijdelijk studentenreisproduct

Nieuwsbericht - vrijdag 20 december 2013

Vanaf 1 januari 2014 kunnen studenten met een geldig studentenreisproduct die niet kunnen reizen omdat hun ov-chipkaart verloren, gestolen of defect is, gebruik maken van het zogeheten tijdelijk studentenreisproduct. Met dit tijdelijke reisproduct kan je binnen een uur verder reizen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een andere (anonieme of persoonlijke) ov-chipkaart.

Dagelijks vragen ongeveer 400-500 studenten vervangende ov-chipkaarten aan. Tot nu toe moest je zelf de reiskosten betalen in de eerste negen werkdagen waarin je wacht op een vervangende kaart, behalve als de kaart buiten jouw schuld om defect is geraakt. Maar vanaf januari kan je via www.studentenreisproduct.nl een aanvraag voor een tijdelijk studentenreisproduct indienen en deze hoge kosten voorkomen.

De LSVb is blij dat er eindelijk een oplossing is gekomen. De LSVb kaartte het probleem al jaren geleden aan vroeg in 2012 nog middels een brandbrief aan minister van Bijsterveldt om snel actie te ondernemen. ‘Voor reguliere abonnementhouders was er al jaren een regeling voor defecte kaarten. Gelukkig kunnen nu ook studenten zonder veel gedoe met hun abonnement naar hun studie of stage blijven reizen,’ aldus Jorien Janssen, voorzitter van de LSVb.