Landelijke Studentenvakbond

Het uitgestudeerd aanbod van de NS voor studenten

Nieuwsbericht - maandag 02 december 2013

Heb jij ook gebruik gemaakt van het uitgestudeerd aanbod van de NS? Dan heeft de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) belangrijk nieuws voor jou. Lees hieronder het verhaal van de NS over het uitgestudeerd aanbod.

NS wil studenten graag ook na hun studietijd als reizigers behouden
Vier jaar geleden is een vanuit een contract met I&M een aanbod bedacht voor (ex-)studenten die geen recht meer hadden op een OV-jaarkaart: een gratis 1 jarig Voordeeluren abonnement. Eind 2012 verliep dit contract. NS heeft er destijds ervoor gekozen om een (ex-) studenten aanbod voort te zetten. Omdat sinds zomer 2012 het Voordeelurenabonnement niet meer wordt verkocht bestaat het aanbod nu uit €50 korting op één van de courante abonnementen van NS. Voor (ex-)studenten met één jarig Voordeelurenabonnement dat na 15 januari 2013 afloopt, betekent dit dat het niet meer mogelijk is om een nieuw doorlopend contract aan te gaan voor een Voordeelurenabonnement. Dit abonnement wordt immers niet meer verkocht.

Uit coulance heeft NS besloten alsnog een doorlopende VDU aan te bieden – aan een beperkte doelgroep
Het blijkt dat voor de groep (ex-)studenten wiens abonnement na 15 januari afliep een kort moment tijdens hun eerste jaar twijfel is gerezen over of zij hun één-jarig Voordeelurenabonnement niet konden verlengen naar een doorlopend Voordeelurenabonnement. NS heeft de abonnementhouders wel aan het begjn en einde van hun eerste jaar geïnformeerd over de juiste status van hun abonnement. Uit coulance heeft NS besloten om voor deze groep alsnog de mogelijkheid te creëren om het één jarige Voordeelurenabonnement om te zetten naar een doorlopend Voordeelurenabonnement.

Criteria zijn van belang
Voldoe je als (ex-)student aan de volgende criteria:
– Je hebt voor 15-01-2013 een 1 jarig ‘Uitgestudeerd aanbod’ Voordeelurenabonnement verkregen en/of je bent na 15-01-2013 ingegaan op een verleng aanbod ‘Uitgestudeerd’ van NS naar een doorlopend DalVoordeel abonnement met eenmalig €25,- korting.
– Je dacht het Voordeelurenabonnement te kunnen verlengen en hebt dit destijds bij NS kenbaar gemaakt.

Dan kun je alsnog een doorlopend Voordeelurenabonnement bij NS afsluiten. Dit kan alleen via NS Klantenservice. Neem daarom contact op met 0900-202 1163 (maandag t/m vrijdag van 8.00-22.00 uur, zaterdag van 9.00-17.00 uur (€ 0,10 per minuut).