Landelijke Studentenvakbond

Vooraankondiging: Landelijke Studenten Vakbond viert 30-jarig bestaan

Persberichten - donderdag 10 oktober 2013

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) bestaat 30 jaar. Om stil te staan bij dit feestelijke moment vindt op vrijdag 11 oktober vanaf 13:00 uur een bijeenkomst plaats in het huis aan de werf in Utrecht. Met als thema ‘het dertigersdilemma’ zullen we op deze middag terug- en vooruitblikken. Wat kunnen we leren van het verleden? Welke richting willen we als studentenvakbond op? Met interessante sprekers, workshops en discussies hoopt de LSVb samen met haar gasten antwoord te vinden op deze vragen.

Veel gasten van binnen en buiten de LSVb komen aanstaande vrijdag samen in Utrecht. Op het programma staan onder andere een panelgesprek over 30 jaar onderwijs met de eerste LSVb-voorzitter Mariette Hamer en onderwijsinnovator Thieu Besselink. Onder leiding van oud-European Students Union (ESU)-voorzitter Koen Geven staan we stil bij internationale ontwikkelingen en met oud-voorzitter Kysia Hekster gaan we het gesprek aan over online (studenten)activisme. De dag wordt afgesloten met een vraaggesprek met minister Bussemaker.

Naast een inhoudelijk programma, is er ook gelegenheid om met oude bekenden in gesprek te gaan tijdens de borrel en het buffet. Voorzitter Jorien Janssen: “je merkt dat veel mensen nog lang betrokken zijn bij de organisatie. We hopen dat vele generaties LSVb’ers aanwezig zijn om samen te met ons stil te staan bij dit bijzondere moment. Op naar de komende dertig jaar!”