Landelijke Studentenvakbond

Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) wisselt van bestuur

Persberichten - zaterdag 29 juni 2013

Op 29 juni 2013 is de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) gewisseld van bestuur. Jorien Janssen, Eduard Schmidt, Olga Wessels, Lex Sietses en Marianne Kaufman zullen de studenten in Nederland komend jaar op landelijk niveau vertegenwoordigen.

De nieuwe voorzitter is Jorien Janssen (25). Ze studeerde Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Na de afronding van haar bachelor was ze actief als bestuurslid van het Erasmus Student Network (ESN) in Utrecht. Afgelopen jaar rondde ze haar master Social and Cultural Anthropology af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Eduard Schmidt (24) wordt vicevoorzitter. Hij studeert Research in Public Administration and Organizational Science aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Utrecht en Universiteit van Tilburg.

Secretaris Olga Wessels (22) studeert Europees Recht aan de Universiteit van Amsterdam.

Lex Sietses (27) studeerde Information Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam en zal komend jaar de rol van penningmeester op zich nemen.

Tot slot Marianne Kaufman (25), zij studeerde Culturele Antropologie aan de Universiteit Utrecht en is docent Maatschappijleer. Zij is algemeen bestuurslid.

Het nieuwe LSVb-bestuur zal zich het komende jaar hard maken voor kwalitatief goed en toegankelijk onderwijs. “In crisistijd is goed onderwijs cruciaal,” aldus Jorien Janssen. Daarnaast is ook studentenhuisvesting een belangrijk thema voor het nieuwe bestuur.