Landelijke Studentenvakbond

Lieve Jet, mag ik ook nog betaalbaar studeren?

Persberichten - maandag 06 mei 2013

Duizenden scholieren, ouders en studenten maken zich zorgen over het plan van onderwijsminister Jet Bussemaker om de basisbeurs en de OV-kaart af te schaffen. Via de website www.lievejet.nl kunnen zij haar laten weten waarom zij vinden dat studeren betaalbaar moet blijven. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) zorgt dat alle kaarten bij de minister terechtkomen.

Tot en met 17 mei kunnen scholieren, ouders en studenten een persoonlijk kaartje schrijven aan de Minister van Onderwijs Jet Bussemaker via www.lievejet.nl. Dat bericht kan je daarna meteen delen met vrienden via Facebook, Twitter en Tumblr, zodat ook zij een boodschap kunnen schrijven voor de minister.

“Wij krijgen als Landelijke Studenten Vakbond duizenden mailtjes, telefoontjes en brieven van bezorgde scholieren, ouders en studenten”, zegt LSVb-voorzitter Kai Heijneman. “Wij vinden het belangrijk dat deze signalen allemaal bij de minister terecht komen. Zij kan hier ook echt wat mee doen.”

Het eerste kaartje is ingevuld door Yanick, die het oneerlijk vindt dat studeren voor zijn jongere zusje veel duurder wordt.

Lieve Jet,

Mag mijn zusje ook studeren? Ze is nu 14 en zit op de middelbare school. In tegenstelling tot haar oudere broers moet zij heel veel gaan betalen om een studie te mogen volgen. Ik vind dat niet kunnen.

Met vriendelijke groet,

Yanick

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) hoopt dat de minister goed zal luisteren naar de bezwaren van scholieren, hun ouders en studenten. Heijneman: “De minister wil ook dat iedereen die het in zich heeft om te studeren die kans ook grijpt. Als duidelijk wordt hoeveel mensen zich zorgen maken, dan zal ze haar plannen zeker moeten aanpassen.”