Landelijke Studentenvakbond

Communicatiemedewerker strategie

Weet jij hoe je studenten bereikt en kan binden aan een organisatie en daarmee een vertaalslag van communicatietheorieën naar praktijk kan maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Per 14 januari zal er binnen ons communicatieteam een plekje vrijkomen voor 8 uur per week: ideaal te combineren met je studie of een andere bijbaan! Zowel online als offline vind jij het leuk je bezig te houden met het bereiken van studenten en zie jij kansen hoe wij studenten bij onze organisatie kunnen betrekken. Je snapt zaken als ‘tone of voice’ en hebt een kritische blik op communicatiestijlen.

Wie wij zoeken?
In het politieke wereldje wordt veel soms onbegrijpelijke beleidstaal gesproken, maar ondertussen verandert er veel voor studenten. Jij kan vanuit de theoretische kennis die jij beschikt verschillende communicatiestrategieën bedenken. Je vindt het daarnaast uitdagend om met een (nieuw) onderwerp op pad gestuurd te worden en terugkomen met een plan voor een campagne tot in de puntjes uitgedacht. Je snapt welke rol social media voor zowel het bereiken en informeren voor studenten kan betekenen maar weet het ook slim in te zetten om doelen voor onze organisatie te behalen. Daarnaast zie jij verschillende en nieuwe kansen om studenten te betrekken bij onze organisatie en wellicht welke kansen we nog niet benutten.

Je zal je dus vooral bezig houden de communicatielijnen binnen en buiten de organisatie, maar door de samenwerking binnen het gehele communicatieteam is het ook handig als je toegankelijk kan schrijven en een beetje een creatief oog hebt richting social media. Ook is het prettig om naast de Nederlandse taal ook de Engelse taal goed beheerst.

Beheers je niet álle bovengenoemde zaken, dan is dit niet zo’n groot probleem. Wij kunnen jou helpen met trainingen en coaching om jezelf optimaal te ontwikkelen. Daarnaast zul je kort worden ingewerkt door ervaren communicatiemedewerkers met goed zicht op het werk.

Praktische informatie:

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je motivatiebrief en je CV vóór 16 december naar Annejet Lont (secretaris@lsvb.nl). Voor meer informatie kun je bellen (030-2316464) of kijken op www.lsvb.nl.