Landelijke Studentenvakbond

Communicatiemedewerker content

Ben jij social media helemaal de baas en kun jij creatieve en motiverende teksten schrijven? Dan zijn wij op zoek naar jou! Per direct zijn wij op zoek naar een nieuwe medewerker voor ons communicatieteam voor 12 uur per week. Ideaal te combineren met je studie of andere bijbaan dus! We zoeken creatieveling met een aansprekende schrijfstijl die onze bekendheid onder studenten kan vergroten, onze content goed weet te verspreiden en kritisch kan kijken naar onze communicatiestijl.

Wie wij zoeken?

Belangrijk aan de functie is dat je onze (wordpress) website goed up-to-date houdt en onze content goed weet te verspreiden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van onze social media kanalen als Facebook, Twitter, Linked-in en Instagram. Ook zul je het bestuur adviseren over hun manier van communiceren. We zijn op zoek naar een creatief iemand die goed met onze huisstijl en communicatiestijl kan omgaan en daar zijn of haar eigen draai aan kan geven. Je kunt toegankelijk schrijven, ofwel je blijft niet hangen in beleidstaal en weet hiermee toegankelijke teksten te schrijven waarmee je de student echt aan weet te spreken. Je zult er ook voor moeten zorgen dat onze doelgroep op de hoogte is van wat wij als LSVb doen en hen uitnodigen mee te praten. Je bent dus niet alleen bezig met het maken van onze content, maar ook onze reputatie.

Naast jouw vaste werkzaamheden wordt je vaak genoeg betrokken bij acties en projecten die zowel interne als externe communicatie kunnen omvatten. Daarnaast ben je ook bezig met zaken als:grafisch ontwerp, promotie van acties en evenementen,  fotografie en nog veel meer afhankelijk van jouw skills. Dit maakt de functie enorm veelzijdig en altijd uitdagend.

Niet verplicht, maar je hebt wel een streepje voor als je:

  • Kennis hebt met grafisch ontwerp (e.g. photoshop), fotografie en/of film
  • Kennis met SEO
  • Verstand hebt van HTML & CSS
  • Verstand hebt van de GDPR/AVG wetgeving
  • Kennis hebt met CRM programma’s en mass mailing systems
  • Naast Nederlands, ook de Engelse taal goed beheerst

Beheers je deze skills niet (allemaal) dat is op zich niet zo’n probleem. Wij kunnen jou helpen met trainingen en coaching om jezelf optimaal te ontwikkelen. Daarnaast zul je kort worden ingewerkt door ervaren communicatiemedewerkers met goed zicht op het werk.

Praktische informatie:

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je motivatiebrief en je CV vóór 16 december naar Annejet Lont (secretaris@lsvb.nl). Voor meer informatie kun je bellen (030-2316464) of kijken op www.lsvb.nl.