Landelijke Studentenvakbond

Vacature: ToM zoekt nieuwe Trainers (in spe)

Wil jij graag training geven? Heb je hart voor het bijbrengen van kennis en vaardigheden aan studenten? Wil je graag opgeleid worden tot trainer? Solliciteer dan als trainer bij Trainingen op Maat (ToM), het trainingsbureau van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb)! Als trainer help jij actieve studenten(organisaties) zich verder te ontwikkelen en maak je deel uit van een community van actieve en leergierige trainers en coaches.

Wat biedt ToM jou?

Als trainer bij ToM ga je gevarieerde groepen studenten en studentenorganisaties door heel Nederland trainen in verschillende onderwerpen, aangepast aan je eigen expertise. De deelnemers van trainingen zijn over het algemeen zeer actief en geïnteresseerd en staan open om van jou te leren. Als trainer kun je alle vaardigheden en kennis die je hebt opgedaan tijdens je studie, je bestuursjaar, in de medezeggenschap of gewoon in het dagelijks leven in de training verwerken. Zo heeft elke training jouw eigen persoonlijke tintje en is dus altijd op Maat!

Als trainer wordt je goed opgeleid en krijg je interessante trainingsdagen aangeboden. Om je nog verder te ontwikkelen heb je toegang tot intervisie, ervaren coaches, kun je deelnemen aan commissies en kan je gebruik maken van een netwerk van (bijna 100) ervaren en gepassioneerde medetrainers. Ook krijg je toegang tot trainingsboeken, -opzetten en -materiaal, kantoorfaciliteiten en een OV-reiskostenvergoeding (op basis van 40% korting).

Wat verwachten wij van jou?

ToM zoekt ambitieuze, gedreven en enthousiaste vrijwilligers die zich willen laten opleiden tot trainer of die al kunnen trainen. Binnen ToM krijg je veel kansen om te leren trainen, maar ook om jezelf verder te ontplooien binnen het trainersvak. We zijn dan ook op zoek naar trainers die niet bang zijn om nieuwe dingen te proberen en om regelmatig hun vaardigheden bij te schaven.

Als je trainer wilt worden bij ToM, verwachten wij dat je voor een langere periode, tenminste anderhalf jaar, regelmatig een training wilt geven en dat je het leuk vindt om je te verbinden aan een dynamische community van andere trainers. Wij zijn naast allround trainers ook specifiek op zoek naar studenten die ervaring hebben in de medezeggenschap (incl. opleidingscommissies) of bij studentenorganisaties zoals studie-, studentenverenigingen en studentenbonden.

Tevens zoeken wij een aantal trainers die ervaring hebben met specifieke onderwerpen zoals de media, communicatie, het faciliteren van processen en/of financiële onderwerpen (penningmeesterschap, het lezen van jaarstukken en begrotingen, acquisitie).

Opleidingstraject bij ToM

Als je nog geen ervaring hebt als trainer neem je deel aan het verplichte Train de Trainersweekend van 22 t/m 24 maart 2019 en de voorbereidende dag op zondag 17 maart 2019. Tijdens de voorbereidende dag en het weekend word je middels een intensief programma opgeleid in het trainen en doe je kennis op over hoe mensen leren. Je zult veel oefenen met het opzetten en uitvoeren van trainingen, het voeren van intakegesprekken en met het omgaan met verschillende groepen. Deelname aan het Train de Trainersweekend is geheel kosteloos, met eten en overnachting inbegrepen.

Daarnaast wordt je als nieuwe trainer verwacht bij de ToMdag op zaterdag 20 april 2019. Tijdens deze trainingsdag krijg je de kans om kennis te maken met andere ToM-trainers (de “ToMmunity”) en je trainersvaardigheden verder aanslijpen.

De sollicitatieprocedure

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan uiterlijk 23 februari 2019 door je motivatiebrief en CV naar de LSVb te sturen. Stuur deze mail naar trainingen@lsvb.nl ter attentie van “Sollicitatiecommissie ToM”.

Sollicitatiegesprekken zullen gehouden worden op 3 maart. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met de coördinatoren van ToM, Gijsbert Brinkman 06 – 270 213 75 of Maudi Wagenvoort 06 – 156 036 24, of door te kijken op www.trainingenopmaat.nl