Landelijke Studentenvakbond

Vacaturepagina lokale bonden

Ben jij opzoek naar een interessant leerzaam bestuursjaar. Wil jij je inzetten voor de belangen voor de studenten in jouw stad? Onze lidbonden zijn nu op zoek naar het bestuur voor 2021/22. Hieronder vind je al een voorproefje van deze bonden. Klik op de link van elke bond om naar de vacature op hun website te gaan.

AKKU
Studentenvakbond AKKU behartigt de belangen van studenten in Nijmegen en Arnhem. Wij zijn actief aan de Radboud Universiteit en de HAN. AKKU is een levendige vereniging met meer dan vijftig vrijwilligers en meer dan 200 leden. Iedere dag komen wij op voor de belangen van de student op het gebied van onderwijs, medezeggenschap, duurzaamheid, rechtshulp, huisvesting en meer! Meer info? https://studentenvakbondakku.nl/vacatures/bestuur-worden/

MSU
Partime bestuurders gezocht voor de Maastricht Student Union!
De Maastricht Student Union (MSU), voorheen bekend als de Maastrichtse Studentenraad (MSR), is de brug tussen de studenten in Maastricht, studentenorganisaties, Maastricht University, Zuyd Hogeschool en de lokale politiek. Als (aspirant) lidbond van de LSVb representeert de MSU de Maastrichtse studenten ook op een nationaal niveau. De MSU houdt zich bezig met het adviseren van beleidsmakers, het organiseren van (politieke) evenementen en het peilen van en pleiten voor wat er vanuit de politiek en onderwijsinstellingen voor studenten gedaan kan worden. Met een bestuursjaar bij de MSU doe je ervaring op met lobbyen, stakeholdersoverleggen, evenementen organiseren en nog veel meer. Daarnaast is het natuurlijk een geweldige kans om jezelf te ontwikkelen én staat het ook nog eens mooi op je cv. Twijfel dus niet en solliciteer door je cv en een korte motivatie te mailen naar info@maastrichtstudentunion.com

S.A.W.
Wij zijn S.A.W., de studentenvakbond van Wageningen. Wij houden ons bezig met verschillende onderwerpen die voor studenten van belang zijn. Deze zijn onderverdeeld in de portefeuilles Onderwijs, Huisvesting, Mobiliteit, Duurzaamheid, Studenten Welzijn en Internationalisering. Wat onze organisatie uniek maakt is dat we betrokken zijn bij veel verschillende aspecten van het studentenleven, een onafhankelijke organisatie zijn waardoor we ons waar nodig activistisch kunnen opstellen (zoals bij de campagne tegen het leenstelsel) en we een breed scala aan connecties hebben binnen Wageningen. Wat een bestuursjaar bij S.A.W. uniek maakt is dat  zowel de gevestigde werkstructuur als de kansen van een jonge organisatie met ruimte voor initiatief aanwezig zijn. Hierdoor heb je de vrijheid om projecten op te pakken die jij interessant vindt, maar hoef je niet het wiel opnieuw uit te vinden wat betreft interne organisatie. Heeft dit je interesse gewekt en wil je meer weten? Kijk op onze website sawageningen.nl/board-vacancies/ of stuur een mailtje naar info@sawageningen.nl om met een van de bestuursleden af te spreken!

SOOZ
Wat doet het SOOZ? Het SOOZ is de belangenbehartiger voor elke Zwolse student. Dit doen wij door ons in te zetten op het gebied van een bruisend studentenleven, huisvesting, beter onderwijs en alles dat zich bezighoudt in Zwolle studentenstad. Dit doen wij door in gesprek te gaan met de studentenverenigingen, Zwolse onderwijsinstellingen, de gemeente en politiek en andere belangrijke stakeholders. Het SOOZ is aangesloten bij de LSVb, zodat we ook op landelijk gebied inspraak hebben. 

Wil jij Zwolle als studentenstad verbeteren? Solliciteer voor 1 april en wie weet ben jij komend jaar hét gezicht van studerend Zwolle! Check: www.sooz.nl/nieuwbestuur

SRB
Studentenraad Breda is de studentenvakbond van Breda. Je hoort vaak dat je studententijd de leukste periode van je leven is, desondanks kun je tijdens je studententijd tegen veel verschillende problemen aan lopen. Denk bijvoorbeeld aan problemen zoals huisvesting, studiedruk of werkgelegenheid. De Studentenraad helpt je bij deze problemen. Op lokaal niveau behartigen wij de belangen van studenten door samen te werken met partijen zoals studie- en studentenverenigingen, de gemeente en de hogescholen. Zo proberen wij een brug te slaan tussen de studenten, de gemeente en de hogescholen. Daarnaast staan we altijd paraat om vragen over alles wat met studeren in Breda te maken heeft te beantwoorden. Zo kun je altijd bij ons terecht met vragen over bijvoorbeeld je studie, je huisbaas en al het andere wat te maken heeft met het studentenleven. Onze contactgegevens vind je hieronder.

Ben je enthousiast geworden, en wil je bestuur worden van 2021/22? Kijk dan eens op de pagina met vacatures.

SRVU
De SRVU studentenbond is op zoek naar nieuw bestuur!
Het afgelopen jaar hebben we als SRVU hard gewerkt om de rechten van de student te verdedigen; we voerden bijvoorbeeld actie tegen het leenstelsel, voor fysiek onderwijs en voor volledige compensatie van collegeld, zaten aan tafel over de Amsterdamse woningmarkt, verleenden we rechtshulp, zorgden voor een gratis afhaalpunt voor menstruatieproducten, en hebben we op veel andere punten gewerkt aan het verbeteren van het welzijn van de VU-student!
We zijn nu op zoek naar mensen die dit werk willen voortzetten! Ben jij bereid je actief in te zetten voor studentenbelangen? Wil je om de tafel met organisaties hierover, maar ook actievoeren wanneer dit nodig is? Solliciteer dan bij de SRVU voor een bestuursfunctie. De tijdsbesteding per week van een bestuursfunctie ligt tussen de 8 en 10 uur; naarmate het jaar vordert kan dit echter meer worden, dus flexibiliteit is een vereiste. 
Daarnaast is beheersing van de Nederlandse taal een must, en moet je VU-student zijn. 
De deadline voor aanmeldingen is 6 juni om 12:00, met CV en motivatiebrief. Voor vragen kun je mailen naar bestuur@srvu.org!
Voor meer informatie zie: https://srvu.org/bestuur-21-22/

VSSD
Wil jij naast jouw studie iets anders doen? Wil jij iets betekenen voor de studentengemeenschap van Delft? Als jouw antwoord op deze twee vragen ja is, dan is een bestuursjaar bij de VSSD een goed idee! Het doel van onze organisatie is erg breed georiënteerd. In een notendop, wij zijn aanwezig bij elk overleg op als het gaat om nieuwe ontwikkelingen voor studenten. Dit zijn onderwerpen als studentenrechten, kwaliteit van het onderwijs en studentenzorg (en dan met name het welzijn van studenten). Op enkele onderwerpen zijn wij de enige organisatie die zich hiermee bezig houdt. Ook werken we veel samen met andere studentenorganisaties, zowel binnen- als buiten Delft. Dit betekent dat jij, al mogelijke bestuurslid, zal gaan werken met veel partnerorganisaties, maar ook met onze medewerkers en commissieleden. Ben je geïnteresseerd? Bezoek dan onze website via: www.vssd.nl/word-actief/bestuur/