Vacature: Vrijwilliger Openbaar Vervoer (2-8 uur p/w)

Vind jij het openbaar vervoer razend interessant? Wil jij de stem van studenten laten horen in gesprek met landelijke en lokale vervoerders? Ben je op zoek naar ervaring in de mobiliteitssector? Lees dan snel verder want de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) zoekt een vrijwilliger openbaar vervoer die de LSVb wil vertegenwoordigen bij verschillende overleggen over het openbaar vervoer.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger openbaar vervoer ben je verantwoordelijk voor de vertegenwoordiging van de LSVb in het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (LOCOV) en het Nationaal OV Beraad Consumentenoverleg (NOVB-CO). In het LOCOV en het NOVB-CO behartigt de LSVb de belangen van de studenten in de trein. Dit gebeurt door het voeren van overleg met de Nederlandse Spoorwegen (NS), ProRail, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Media. Tijdens deze overleggen gaat het onder andere over reizen in de spits, het studentenreisproduct en andere actuele zaken rondom het openbaar vervoer.

Wat verwachten we van jou?

Je bent communicatief vaardig, hebt interesse in het openbaar vervoer en gevoel voor politieke verhoudingen. Je vindt het leuk om actief na te denken over belangen van studenten in het OV, en weet hoe je hier op professionele wijze uitvoering aan kan geven in overleggen en adviezen. Daarnaast is het belangrijk dat je zelfstandig kan werken en affiniteit hebt met de visie van de LSVb.

Wat krijg je ervoor terug?

Een vrijwilligersfunctie van 2-8 uur per week in een jonge werkomgeving die we zo inclusief mogelijk proberen te maken. Veel overleggen vinden of in Den Haag of digitaal plaats. Daarnaast staat ons kantoor in hartje Utrecht altijd tot je beschikking. Verder heb je recht op een vrijwilligersvergoeding van 100 euro per maand en OV-reiskostenvergoeding op basis van 40% korting. Ten slotte doe je in deze functie veel ervaring en contacten op in de mobiliteitssector. Dit kan van pas komen als je later ook een baan in deze sector wilt vinden.

Solliciteren of meer informatie?

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan uiterlijk 27 oktober je motivatiebrief en CV naar Joshua de Roos (joshua@lsvb.nl) Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met de LSVb (lsvb@lsvb.nl of 030 2316464).

We nodigen iedereen die zich kandidaat wil stellen uit om zich aan te melden. Met iedereen bedoelen we mensen van alle genders, etnische achtergronden, en met of zonder beperking. Ook maken je seksuele oriƫntatie of geloof niet uit.