Landelijke Studentenvakbond

ToM zoekt nieuwe Trainers (in spe)

De Landelijke Studentenvakbond zoekt nieuwe Trainers! Wil jij jezelf graag ontwikkelen door trainingen te geven? Heb je relevante kennis en ervaring op het gebied van medezeggenschap, (studenten)bestuur of soft skills? En wil je deze kennis en ervaring delen met actieve studenten in studentenorganisaties door heel Nederland? Solliciteer dan als trainer bij Trainingen op Maat (ToM), het trainingsbureau van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb)! Als trainer help jij actieve studenten(organisaties) zich verder te ontwikkelen en maak je deel uit van een community van actieve en leergierige trainers.

Wat biedt ToM jou?

Als trainer bij ToM ga je gevarieerde groepen studenten en studentenorganisaties door heel Nederland trainen in verschillende onderwerpen, aangepast aan jouw eigen expertise. De deelnemers van trainingen zijn over het algemeen zeer actief en geïnteresseerd en staan open om van jou te leren. Als trainer kun je alle vaardigheden en kennis die je hebt opgedaan in de medezeggenschap, tijdens je bestuursjaar of gewoon in het dagelijks leven in de training verwerken. Zo heeft elke training jouw eigen persoonlijke tintje en zorg je ervoor dat deze goed aansluit bij de behoeften van de groep die je traint. Als trainer wordt je goed opgeleid en krijg je interessante trainingsdagen aangeboden. Om je nog verder te ontwikkelen heb je toegang tot trainingsactiviteiten, ervaren coaches, kun je gebruik maken van een netwerk van ervaren en gepassioneerde medetrainers. Ook krijg je toegang tot trainingsboeken, -opzetten en -materiaal, kantoorfaciliteiten en een OV-reiskostenvergoeding (op basis van 40% korting).

Wat verwachten wij van jou?

ToM zoekt ambitieuze, gedreven en enthousiaste vrijwilligers die zich willen laten opleiden tot trainer of die al kunnen trainen. Binnen ToM krijg je veel kansen om te leren trainen, maar ook om jezelf verder te ontplooien binnen het trainersvak. We zijn dan ook op zoek naar trainers die niet bang zijn om nieuwe dingen te proberen en om regelmatig hun vaardigheden bij te schaven. We verwachten daarom ook dat je op jezelf kan reflecteren.

Als je trainer wilt worden bij ToM, verwachten wij dat je voor tenminste anderhalf jaar regelmatig een training wilt geven en dat je het leuk vindt om je te verbinden aan een dynamische community van andere trainers. Wij zijn naast allround trainers ook specifiek op zoek naar studenten die ervaring hebben in de medezeggenschap (incl. opleidingscommissies) of bij studentenorganisaties zoals studie-, studentenverenigingen en studentenbonden. Hierbij hebben met name mensen die affiniteit hebben met medezeggenschap onze interesse.

Opleidingstraject bij ToM

Als nieuwe trainer neem je deel aan het verplichte Train de Trainersweekend van 20 t/m 22 september 2019 en de voorbereidende dag op zondag 8 september 2019. Tijdens de voorbereidende dag en het weekend word je middels een intensief programma opgeleid in het trainen en doe je kennis op over hoe mensen leren. Je zult veel oefenen met het opzetten en uitvoeren van trainingen, het voeren van intakegesprekken en met het omgaan met verschillende groepen. Deelname aan het Train de Trainersweekend is geheel kosteloos, met eten en overnachting inbegrepen.

De sollicitatieprocedure

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan uiterlijk dinsdag 20 augustus 2019 door je motivatiebrief en CV naar de LSVb te sturen. Stuur deze mail naar trainingen@lsvb.nl ter attentie van “Sollicitatiecommissie ToM”. We zullen je naderhand uitnodigen voor een gesprek, waarin we verder willen ingaan op jouw motivatie om trainer te worden. Deze sollicitatie-dag zal plaatsvinden op zaterdag 24 augustus. Voor meer informatie kun je kijken op www.trainingenopmaat.nl of contact opnemen met de coördinatoren van ToM door te mailen naar trainingen@lsvb.nl of telefonisch contact op te nemen met Iris Koopman, 0624519756. We zien je sollicitatie graag tegemoet komen!