Landelijke Studentenvakbond

Vacature Projectcoordinator rechtsbureau

Organisatie:

  • Asva studentenvakbond is een organisatie voor en door studenten. Wij komen op voor de rechten van studenten door middel van bemiddelen, actievoeren, en persberichten schrijven. Wij zitten aan tafel met de onderwijsinstellingen, gemeente en met andere belanghebbenden. Daarnaast verlenen we ook diensten aan onze leden. Het Rechtsbureau is een van de diensten die wij bieden: studenten kunnen gratis rechtshulp van ons krijgen.  
  • Wij moedigen met name personen van kleur en personen uit andere gemarginaliseerde groepen aan om zich te kandideren – ook als je niet het gevoel hebt alle criteria precies te halen. Het is voor ons belangrijk om als organisatie een representatief beeld van studerend Amsterdam te vormen. We erkennen dat deze vacaturetekst deels voortvloeit uit onze vooraannames; hoewel we dit proberen recht te zetten, erkennen we dat dit niet altijd mogelijk is.
  • CREA, Nieuwe Achtergracht 170. We zitten op de eerste etage en er is een lift aanwezig, het invalidentoilet is ook aanwezig op de eerste etage. Er zijn aparte ruimtes waar in stilte gewerkt kan worden. We zijn minder toegankelijk voor niet-Nederlands sprekenden.
  • ASVA biedt een leuke en ontspannen werksfeer met flexibele werkuren en veel ruimte voor gezelligheid. Je komt te werken in een klein en hecht team van medestudenten. Er is ruimte om te leren en een netwerk op te bouwen. Bij ASVA kun je jezelf ontwikkelen en praktijkervaring op doen, waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng en persoonlijke aandacht. Dit doe je in een gezellig team tegen een goed loon van 14 euro per uur. Wel verwachten we dat je zes uur per maand vrijwilligerswerk bij ons doet.

Ben jij een gedreven rechtenstudent die zich graag voor de Amsterdamse student inzet? Kom dan werken bij het ASVA Rechtsbureau!

De Functie

Het rechtsbureau helpt studenten met rechtsvragen, over bijvoorbeeld huurrecht, onderwijsrecht, of verenigingsrecht. Daarnaast zijn er een aantal grotere projecten, zoals de aanwezigheidsplicht en de problematiek met registratie van internationale studenten. Het rechtsbureau wordt gerund door twee medewerkers en een aantal vrijwilligers. We zoeken iemand die dit team komt versterken, specifiek met het oog op de langlopende projecten. 

Wat ga je doen?

De projectcoördinator rechtsbureau helpt bij het reilen en zeilen van het Rechtsbureau. In de eerste plaats ondersteun je de rest van het rechtsbureau bij het beantwoorden van individuele rechtsvragen. Daarnaast zorg jij ervoor dat het rechtsbureau projecten op kan zetten, waar grotere groepen studenten mee geholpen worden. Daarbij zoek je de student actief op en ga je met ze in gesprek over hun problemen. Je coördineert deze projecten, houdt het overzicht en bereidt samen met de coördinator zaken voor. Je werkt hierbij vaak samen met andere teams binnen ASVA, die bijvoorbeeld over huisvesting of onderwijs gaan.

Naar wie zijn we op zoek?

  • Iemand met (beginnende) ervaring in het recht: bijv. derdejaars in de bachelor rechtsgeleerdheid, of eerdere ervaring in bijvoorbeeld een bestuursjaar of stage, etc.
  • Organisatorisch sterk
  • Haalt energie uit samenwerken
  • Minimaal 4 uur in de week beschikbaar

Praktische informatie

Voor de functie staat 4 uur per week. Ben je meer geïnteresseerd in de individuele vragen? Kijk ook naar de vacature ‘vrijwilliger rechtsbureau’ op onze site! Lijkt het jou leuk om deel uit te maken van ons team en heb je interesse in de functie projectcoördinator rechtsbureau. Mail dan voor meer informatie of solliciteer door je motivatiebrief en CV te sturen naar vicevoorzitter@asva.nl voor 12 juli 2024.