Landelijke Studentenvakbond

Vacature: Medewerker onderzoeksbureau (8 uur per/week)

Beschik jij over kennis en ervaring met het doen van onderzoek en wil je het hoger onderwijs in Nederland verbeteren? Wil jij de LSVb ondersteunen door onderzoek uit te voeren naar diverse onderwijs- en studentgerelateerde onderwerpen? Dan zoekt de LSVb jou! We zijn op zoek naar een medewerker voor ons onderzoeksbureau. Lees snel verder! Wij hebben 2 plekken beschikbaar, dus 2×8 uur.

Wat ga je doen?
Als onderzoeksmedewerker voer je diverse onderzoeken uit die door de LSVb worden gepubliceerd. Samen met het bestuur beslis je over de onderwerpen waar je onderzoek naar doet. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van het onderzoek, de bijbehorende analyses en de verslaglegging.

De onderzoeken die je aflevert worden gebruikt in de media en om de standpunten van de LSVb te bepalen en ondersteunen. Naast het doen van eigen onderzoek, ondersteun je collega’s op het gebied van onderzoek. Je helpt hen bijvoorbeeld bij het maken van een onderzoeksopzet, het doen van statistische analyses of het nalezen van rapporten.

Het onderzoeksbureau heeft eerder onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld het profileringsfonds, de kwaliteit van opleidingscommissies op hogescholen of psychische klachten onder studenten. In het komende jaar staan al een aantal onderwerpen op de agenda, waaronder het herzien van het LSVb Studentenpanel en een onderzoek naar bezuinigingen in het hoger onderwijs. Uiteraard kun je zelf meedenken over de onderwerpen waar je mee aan de slag gaat.

Wat verwachten we van jou?
Als onderzoeksmedewerker kun je je vastbijten in diverse onderwerpen, waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen inbreng en ontwikkeling. Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en daarnaast:

  • Werk je nauwkeurig en zelfstandig;
  • Heb je kennis van en ervaring met het gebruik van kwantitatieve en/of kwalitatieve onderzoeksmethoden;
  • Heb je kennis van statistiek en data-analyse en kun je werken met statistische software;
  • Kun je onderzoeksresultaten op papier zetten in goede rapporten.

Sollicitaties vanuit alle studierichtingen zijn welkom. Het zou fijn zijn als je kennis van financiën hebt, specifiek in relatie tot hoger onderwijs, maar dit is geen vereiste.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een uitdagende bijbaan van 8 uur per week, met een vergoeding van €12,00 per uur (inclusief vakantiedagen en –toeslag).
  • Wij vergoeden jouw reiskosten, dat doen we op basis van 40% korting met het OV.
  • Een werkplek op ons kantoor in hartje Utrecht, waar we dagelijks met elkaar lunchen en regelmatig gezellige activiteiten organiseren.

Heb je interesse in deze functie? Solliciteren kan tot en met 25 augustus 2019 (23:59). Stuur een sollicitatiebrief met je cv naar de LSVb, t.a.v. Roos van Leeuwen (roos@lsvb.nl).

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen (030 – 231 64 64) of kijken op www.lsvb.nl.