Landelijke Studentenvakbond

Vacature: Medewerker Juridische Dienst

Wil jij je juridische kennis praktisch inzetten en studenten helpen? Heb je interesse in onderwijsrecht en huurrecht? Dan is de functie van juridische medewerker misschien wel iets voor jou!

De Landelijke Studentenvakbond is een federatie van lokale studentenbonden. De LSVb biedt allerlei diensten voor studenten en behartigt de belangen van meer dan 800.000 studenten op hogescholen en universiteiten!

Wat ga je doen?

Het werk als juridisch medewerker bij de Landelijke Studentenvakbond is een mooie kans om praktijkervaring op te doen tijdens je studie. Je behandelt vragen, klachten en problemen van studenten die online of telefonisch bij de Studentenlijn van de LSVb binnenkomen. Ook coördineer jij het contact met juridische steunpunten van onze lokale vakbonden door heel het land en geef je af en toe trainingen aan de vrijwilligers van deze steunpunten. Daarnaast inventariseer je veel voorkomende klachten van studenten en koppelt deze terug aan het bestuur. Ten slotte voorzie je waar mogelijk andere medewerkers en het bestuur van juridische adviezen op het gebied van arbeids- en bestuursrecht.

Wie ben jij?

  • Je hebt een juridische achtergrond (hbo of wo). Kennis over onderwijsrecht of huurrecht is een pré.
  • Je bent communicatief vaardig en kan anderen zowel schriftelijk als mondeling goed te woord staan.
  • Je voelt je verantwoordelijk en pakt werk zelfstandig op. Je krijgt namelijk veel vrijheid en verantwoordelijkheid en draait volledig mee in de organisatie.
  • Je wil graag deel uitmaken van de Landelijke Studentenvakbond en vindt het leuk om je in te zetten voor studenten uit heel Nederland.
  • Je bent vanaf halverwege juli minstens één jaar beschikbaar.

Wat bieden wij?

Een bijbaan van 8 uur per week in een jonge werkomgeving, waar veel aandacht is voor inclusiviteit. Het grootste deel van je werkzaamheden vindt plaats op ons kantoor in hartje Utrecht, waar we elke dag met elkaar lunchen en regelmatig buiten werktijd gezellige dingen doen. Je ontvangt een salaris van €12,50 bruto per uur. Dit is inclusief vakantiedagen- en toeslag. Verder heb je recht op een OV-reiskostenvergoeding op basis van 40% korting.

Solliciteren

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan uiterlijk donderdag 30 juni 2022 23:59 uur een sollicitatiebrief met je CV naar Janique Scharenborg (janique@lsvb.nl). Voor meer informatie kun je Janique mailen, bellen (030-2316464) of kijken op www.lsvb.nl.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de laatste week van juni en eerste week van juli. Houd hier rekening mee als je solliciteert. De gesprekken vinden in principe plaats op ons kantoor in Utrecht, maar mocht je de voorkeur hebben voor een digitaal gesprek, dan is dat in overleg ook mogelijk.

We vinden het belangrijk dat onze organisatie een afspiegeling is van studerend Nederland en nodigen daarom mensen van allerlei achtergronden nadrukkelijk uit om te solliciteren.