Landelijke Studentenvakbond

Vacature: Juridisch medewerker (8 uur p/w)

Wil jij je juridische kennis praktisch inzetten en studenten helpen? Vind jij idealen en rechtvaardigheid belangrijk? Durf jij het in de rechtbank op te nemen tegen DUO? Dan zijn wij opzoek naar jou!

De Landelijke Studentenvakbond is een federatie van lokale studentenbonden. De LSVb biedt allerlei diensten voor studenten en behartigt de belangen van meer dan 800.000 studenten op hogescholen en universiteiten!

Wat ga je doen?

Het werk als juridisch medewerker bij de Landelijke Studentenvakbond is een mooie kans om

praktijkervaring op te doen tijdens je studie. Je behandelt vragen, klachten en problemen van studenten die online of telefonisch bij de Studentenlijn van de LSVb binnenkomen.

Te denken valt aan problemen met de examencommissie, de huurbaas of DUO. Wanneer nodig verleen je studenten juridische bijstand en vertegenwoordig je de LSVbin een procedure bij de rechtbank of in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State of de Centrale Raad van Beroep. Verder coördineer jij het contact met juridische steunpunten van onze lokale studentenvakbonden door heel het land en geef je af en toe trainingen aan de vrijwilligers van deze steunpunten. Daarnaast inventariseer je veel voorkomende klachten van studenten en koppelt deze terug aan het bestuur. Ten slotte voorzie je waar mogelijk andere medewerkers en het bestuur van juridische adviezen op het gebied van nieuwe wetgeving of privacyrecht.

Wie ben jij?

o Je hebt een juridische achtergrond (hbo of wo). Kennis over onderwijsrecht of huurrecht is een pré, kennis van bestuurs(proces)recht is gewenst.

o Je beschikt over een uitstekend analytisch vermogen en een voortreffelijke schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

o Je voelt je verantwoordelijk en pakt werk zelfstandig op. Je krijgt namelijk veel vrijheid en

verantwoordelijkheid en draait volledig mee in de organisatie.

o Je wil graag deel uitmaken van de Landelijke Studentenvakbond en vindt het leuk om je in te zetten voor studenten heel Nederland.

o Je bent vanaf september minstens één jaar beschikbaar.

Wat bieden wij?

Een bijbaan van 8 uur per week in een jonge werkomgeving, waar veel aandacht is voor inclusiviteit. Het grootste deel van je werkzaamheden vindt plaats op ons kantoor in hartje Utrecht, waar we elke dag met elkaar lunchen en regelmatig buiten werktijd gezellige dingen doen. Je ontvangt een salaris van €12,50 bruto per uur. Dit is inclusief vakantiedagen- en toeslag. Verder heb je recht op een OV-reiskostenvergoeding op basis van 40% korting.

Solliciteren

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan uiterlijk woensdag 24 augustus 2022 23:59 uur een sollicitatiebrief met je CV naar Midas Bosman (midas@lsvb.nl). Voor meer informatie kun je Midas mailen, bellen (030-2316464) of kijken op www.lsvb.nl.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de laatste week van augustus. Houd hier rekening mee als je solliciteert. De gesprekken vinden in principe plaats op ons kantoor in Utrecht, maar mocht je de voorkeur hebben voor een digitaal gesprek, dan is dat in overleg ook mogelijk.

We vinden het belangrijk dat onze organisatie een afspiegeling is van studerend Nederland en nodigen daarom mensen van allerlei achtergronden nadrukkelijk uit om te solliciteren.