Landelijke Studentenvakbond

Stagiair(e) Juridische Dienst

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) is een federatie van 10 lidbonden verspreid over de Nederlandse studentensteden. De LSVb biedt allerlei diensten aan die nuttig zijn voor studenten. Daarnaast overlegt zij met het onderwijsveld, de politiek en ministeries. Ter ondersteuning hiervan zoekt de LSVb een stagiair(e) voor de juridische dienst. 

Eén van de belangrijkste diensten van de LSVb is de Studentenlijn, die gebeld wordt door studenten als ze een klacht of een probleem hebben, bijvoorbeeld met DUO of hun huisbaas. Als stagiair(e) ben je een deel van de week verantwoordelijk voor het beantwoorden van de Studentenlijn, maar de Studentenlijn wordt ook regelmatig doorgeschakeld naar de lokale lidbonden van de LSVb. Als juridisch stagiair(e) beantwoord je de binnengekomen mail en geef je juridisch advies op de vragen die de medewerkers bij de lidbonden niet kunnen beantwoorden. Verder pak je graag dingen op als blijkt dat iets juridisch niet in orde is en werk je mee bij de coördinerende taken van de juridisch medewerkers. Naast je vaste taken is er voldoende tijd om te besteden aan studieopdrachten of een praktijkonderzoek. De LSVb heeft een stageopdracht klaarliggen, die je kan oppakken. Er bestaat vanuit de LSVb een sterke voorkeur voor een stagiair die deze opdracht doet, maar in overleg is mogelijk om eventueel een eigen opdracht in te brengen of opdrachten naast elkaar te doen. 

tageopdracht

De opdracht vanuit de LSVb heeft betrekking op scriptieregelgeving in Nederland. Er zijn signalen dat er veel willekeur is in de manier waarop scripties worden begeleid en beoordeeld en dat studenten hierdoor met hun scriptie in de knel komen. Het onderzoek zal het volgende omvatten:

  • Onderzoeken waar de problemen liggen (willekeur, weinig begeleiding, etc.)
  • Het juridisch kader van scriptieregelgeving in Nederland schetsen
  • Jurisprudentieonderzoek
  • Een wetsvoorstel schrijven die de gevonden problemen oplost

Wat verwachten we van jou?

Als stagiair(e) juridische dienst heb je een goed ontwikkeld rechtsgevoel en verstand van het Nederlandse recht. Affiniteit met onderwijsrecht is een pre. Je studeert HBO Rechten, Sociaal Juridische Dienstverlening of een universitaire bachelor rechten. Daarnaast ben je vriendelijk en heb je een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ook ben je goed in staat om zelfstandig te functioneren. 

Het gaat om een stage van 32 / 40 uur per week per 2 september 2019. De stage duurt 3 of 6 maanden. De duur is afhankelijk van de invulling van de stage en wordt in overleg vastgesteld. Je wordt begeleid door de stagebegeleider van de Juridische Dienst. Daarnaast ontvang je een stagevergoeding van € 350,- in de maand. 

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je motivatiebrief en je CV uiterlijk dinsdag 23 juli t.a.v. Monty Aal (monty@lsvb.nl). Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen op 030-2316464.


Gerelateerd

10 december 2018