Landelijke Studentenvakbond

Stagiair(e) Communicatie

Zit je vol creatieve ideeën en vind je het leuk om ons verhaal om te zetten naar prikkelende (online) content? Ben jij maatschappelijk betrokken en weet jij hoe je impact kan maken met mooi beeld of een goede tekst? De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) zoekt een stagiair(e) die ons hiermee vanaf september 2019 gaat helpen!

Wat ga je doen?
Als onmisbaar onderdeel binnen team communicatie help je de LSVb om verhalen van studenten en studentenorganisaties nóg beter uit te lichten. Deze verhalen vertaal je naar (online) content die we breed kunnen inzetten: samen met jou informeren we studenten over wat er speelt, maar ook vertellen we politici in Den Haag hoe het er nu eigenlijk op de hogescholen en universiteiten aan toe gaat. Je krijgt veel ruimte om al je creativiteit en (online) skills in te zetten en te ontwikkelen. Wij nemen je van A tot Z mee in onze campagnes. Of het nu gaat om dat zo veel mogelijk studenten onze ‘Studentenlijn’ weten te vinden of het vormgeven van een demonstratie op het Malieveld. Daarnaast ondersteun je ons bij het onderhouden van onze sociale media kanalen en de website, Instagram stories maken, Facebook advertising slim inzetten, en ga zo maar door!

Wie ben jij?
Jij bent nieuwsgierig, maatschappelijk betrokken en hartstikke enthousiast om aan de slag te gaan. Je weet wat studenten bezighoudt en wilt de wereld van het hoger onderwijs nog beter leren kennen.

  • Een hbo- of wo-opleiding. Bijvoorbeeld in de richting van communicatie, media en journalistiek of sociale wetenschappen is een pré, maar geen vereiste. Volg je een andere opleiding? Geen probleem! Iedere enthousiaste student kan op deze vacature reageren.
  • Je hebt een goed oog voor aansprekende content, bij voorkeur heb je al enige ervaring met het creëren van (social) content. Ervaring met het adobe pakket is een pré.
  • Je voelt je verantwoordelijk en pakt jouw werk zelfstandig op. Je krijgt namelijk veel vrijheid en verantwoordelijkheid en draait volledig mee in de organisatie.
  • Je bent per vanaf 1 september 2019 beschikbaar voor in ieder geval een half jaar (minimaal 24 uur per week voor 6 maanden, verdere invulling in overleg).

Wat krijg je ervoor terug?
Naast relevante werkervaring en de mogelijkheid om jouw netwerk uit te breiden met mensen en organisaties uit de wereld van het (hoger) onderwijs vinden we het vooral belangrijk dat jij veel van deze stage gaat leren. Je wordt begeleid door de stagebegeleider van team communicatie. Daarnaast ontvang je een stagevergoeding van € 350,- in de maand en een vergoeding van alle gemaakte reiskosten voor de LSVb (op basis van 40% korting met OV). Ook is er voor jou een plekje op ons gloednieuwe kantoor in hartje Utrecht waar jij gezellig (en gratis!) met ons kunt lunchen.

Heb je interesse?
Reageer snel! De deadline van deze vacature is dinsdagavond 23 juli, 23:59 uur. Stuur jouw CV met een korte motivatiebrief naar Alex (alex@lsvb.nl). Leg daarin duidelijk uit waarom jij de geschikte kandidaat bent voor deze stageplek! Wij zullen daarna snel contact met jou opnemen. Als je nog vragen hebt of even wilt praten over deze vacature, kun je contact opnemen met Alex. Je kunt ons ook telefonisch bereiken via 030 231 6464.


Gerelateerd

3 november 2018
10 december 2018