Landelijke Studentenvakbond voor en door studenten

Sollicitatieproces

Solliciteren kan vanaf 16 januari t/m 12 februari (23:59 uur).

Wil je solliciteren? Stuur uiterlijk zondag 12 februari 2017 om 23:59 uur je sollicitatiebescheiden naar sollicitatiecommissie@lsvb.nl. Dit moet het volgende omvatten:

  • Een sollicitatiebrief waarin je duidelijk de reden van solliciteren motiveert en eventueel een onderbouwde voorkeur voor een functie aangeeft
  • Een curriculum vitae
  • Twee referenten: naam, telefoonnummer en relatie tot de sollicitant

Hierna kunnen referenten worden gebeld en volgen twee gespreksrondes en één groepsronde (casusdag). Wanneer de sollicitant door de eerste ronde is, zal hij of zij thuis een verdiepende opdracht moeten maken (en deze voor aanvang van ronde 2 af moeten hebben).

Het is goed om te weten dat je solliciteert voor een plek in het bestuur, niet voor een bepaalde functie. Tijdens de sollicitatieprocedure kun je wel je voorkeur voor een functie aangeven. Uiteindelijk bepaalt de sollicitatiecommissie de functieverdeling. De portefeuilles worden tijdens de inwerkperiode verdeeld door het bestuur zelf.

Word je bestuur? Dan begint in mei 2017 de inwerkperiode. In juni ga je officieel van start als bestuurslid. Let op: ook de inwerkperiode is full-time.