Landelijke Studentenvakbond

Ik doe mee!

Wil jij je ook inzetten voor een beter studentenleven voor jou en je medestudenten? Dat vinden wij geweldig! Daarom willen we jou hier laten zien wat jij kunt doen om ook een steentje bij te dragen.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wil jij je inzetten voor beter onderwijs? Of maak jij je druk over de steeds maar stijgende studiekosten? Wij ook! En wij geloven dat het anders moet! Daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Laat hieronder jouw gegevens achter. Wij houden je op de hoogte over wat er speelt op hogescholen en universiteiten en vertellen hoe we samen jouw studietijd nog beter kunnen maken.

Geen zorgen! We houden het aantal mailtjes beperkt en je kunt altijd jouw gegevens wijzigen of je uitschrijven voor de e-mails.Oké, de LSVb mag mij mailtjes sturen.

IK WIL ACTIE!

Als studentenvakbond nemen wij deel in en organiseren wij acties om de politiek wakker te schudde en de positie van de student te verbeteren.

Wil je op de hoogte blijven van welke acties er allemaal aan zitten te komen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Momenteel zijn wij onderdeel van de volgende actie(s): Demonstratie tegen het schuldenstelsel

Zelf een actie starten

Heb jij zelf een tof idee voor een actie? Zelf een actie beginnen kan altijd. We nodigen jou ook graag uit op ons kantoor om het over jouw actie te hebben, jou tips mee te geven en kijken welke rol wij zouden kunnen spelen in jouw actie. Hier zijn alvast een paar dingen die je zou kunnen doen:

  • Start een ludieke actie

Ludieke acties zijn vaak een leuke en spontane actie waarin een bepaald probleem wordt uitgelicht. Het doel hiervan is mensen bewust maken van een probleem. Ludieke acties kun je gemakkelijk met een groep medestudenten opzetten op jouw campus. Voorbeelden van ludieke acties zijn: konijnen knuffelen tegen stress en prestatiedruk of kamperen op de campus tegen het kamertekort.

  • Start een petitie

Weet jij genoeg handtekeningen te verzamelen? Wellicht wordt jouw petitie, net als die van Sarah Dinter aangeboden aan tweede kamerleden.

  • Start een demonstratie

Demonstraties klinken heftig en daardoor worden ze ook vaak pas opgezet wanneer de nood hoog is. Daarom is het belangrijk om eerst een goede club studenten te vinden die dezelfde mening delen en jouw demonstratie willen ondersteunen. Samen sta je sterk! Heb jij de ideale actie of demonstratie voor studenten? Neem dan eens contact op met onze voorzitter via voorzitter@lsvb.nl

 

Zelf een vakbond starten?

Heeft jouw stad nog geen studentenvakbond? Dan kun je er altijd een oprichten. Wij helpen jou daar graag bij. Voor informatie over het oprichten van een vakbond kun je terecht bij onze federatiemedewerker: abigail@lsvb.nl. Zij kan jou alles vertellen wat jij moet weten voor het oprichten van een vakbond.

 

Vacatures

Jouw expertise direct inzetten om ons te adviseren, informeren of voor ons te produceren? Dat kan! Op dit moment hebben wij de volgende vacatures beschikbaar:

Train de Trainer

   Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief, of houd deze pagina in de gaten!

Heb jij interesse in een of meer van deze vacatures? Solliciteer dan snel!

Zit de functie die jij wilt vervullen er niet tussen, maar kunnen wij als vakbond jou echt niet missen? Stuur dan een open sollicitatie naar secretaris@lsvb.nl en wie weet, loop jij binnenkort rond bij ons op kantoor.