Landelijke Studentenvakbond

Het is tijd voor verandering – Ik wil meedoen!

Wij zijn het hele jaar door bezig om te strijden voor studenten. Wil jij je ook inzetten voor een beter studentenleven voor jou en je medestudenten? Dat vinden wij geweldig! Hieronder laten we zien wat jij kunt doen!

 ? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wil jij je inzetten voor beter onderwijs? Of maak jij je druk over de steeds maar stijgende studiekosten? Wij ook! En wij geloven dat het anders moet! Daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Laat hieronder jouw gegevens achter. Wij houden je op de hoogte over wat er speelt op hogescholen en universiteiten en vertellen hoe we samen jouw studietijd nog beter kunnen maken. (Geen zorgen! We houden het aantal mailtjes beperkt en je kunt altijd jouw gegevens wijzigen of je uitschrijven voor de e-mails.)Oké, de LSVb mag mij mailtjes sturen.

 ? IK WIL ACTIE! ?

Als studentenvakbond organiseren wij het hele jaar door (ludieke) acties om de politiek wakker te schudden en werken we samen met andere actievoerders om de positie van de student te verbeteren.

Is er momenteel geen actie waar jouw activistenhart van gaat kloppen of heb jij zelf een veel béter idee voor een actie? Zelf een actie beginnen kan altijd! We nodigen jou graag uit op ons kantoor om het over jouw actie te hebben, geven je tips mee en kijken welke rol wij zouden kunnen spelen in het (ondersteunen van) jouw actie. Hier zijn alvast een paar dingen die je zou kunnen doen:

  • Start een ludieke actie

konijnen knuffelen tegen stress en prestatiedruk of kamperen op de campus tegen het kamertekort? Ludieke acties zijn vaak een leuke en spontane actie waarin een bepaald probleem wordt uitgelicht. Het doel hiervan is mensen bewust maken van een probleem. Ludieke acties kun je gemakkelijk met een groep medestudenten opzetten op jouw campus. Schrijf een plan en mail ons je idee. 

  • Start een petitie

Weet jij genoeg handtekeningen te verzamelen? Misschien wordt jouw petitie, net als die van Sarah Dinter, aangeboden aan Tweede Kamerleden.

  • Start een demonstratie

Demonstraties klinken heftig en daardoor worden ze ook vaak pas opgezet wanneer de nood hoog is. Daarom is het belangrijk om eerst een goede club studenten te vinden die dezelfde mening delen en jouw demonstratie willen ondersteunen. Samen sta je sterk! Heb jij de ideale actie of demonstratie voor studenten? Neem dan eens contact op met onze voorzitter via voorzitter@lsvb.nl

Zelf een vakbond starten?

Heeft jouw stad nog geen studentenvakbond? Dan kun je er altijd een oprichten. Wij helpen jou daar graag bij. Voor informatie over het oprichten van een vakbond kun je terecht bij onze federatiemedewerker: abigail@lsvb.nl. Zij kan jou alles vertellen wat jij moet weten voor het oprichten van een vakbond.

? Het studentenpanel

De LSVb maakt gebruik van het Studentenpanel om de mening van studenten over verschillende onderwerpen te kunnen peilen. Met de gevonden onderzoeksresultaten kan de LSVb haar standpunten richting de media, politiek en onderwijsinstellingen vormgeven en zo nodig met harde feiten komen!

Studentenpanel

? Vacatures

Jouw expertise direct inzetten om ons te adviseren, informeren of voor ons te produceren? Dat kan! Op dit moment hebben wij de volgende vacatures beschikbaar:

Vacatures