Landelijke Studentenvakbond

Federatiemedewerker gezocht!

De Landelijke Studentenvakbond is een federatie van 11 lidbonden, verspreid over diverse Nederlandse studentensteden. De LSVb biedt allerlei ondersteuning voor deze lidbonden en behartigt de belangen van studenten in het onderwijsveld en de politiek op nationaal niveau. Ter ondersteuning van deze bonden is de LSVb op zoek naar een federatiemedewerker.

Taken

Als federatiemedewerker van de LSVb ligt de nadruk vooral op het ondersteunen van de lidbonden in de federatie. Daarbij heb je een verbindende rol binnen de federatie en met de LSVb. Je zorgt ervoor dat de bonden je weten te vinden met hun vragen en leidt ze naar de juiste persoon als je het antwoord zelf niet kan geven. Daarnaast draag je er ook zorg voor dat de bonden elkaar weten te vinden om best practices uit te wisselen.

Als federatiemedewerker heb je een belangrijke adviserende rol in de maandelijkse belrondjes met de bonden. Ook organiseer je door het jaar heen een aantal activiteiten ter versterking van de saamhorigheid van de federatie, waaronder een kennismakingsweekend voor de bonden, en bied je een helpende hand waar lidbonden die nodig hebben.

Verder ga je op zoek naar nieuwe organisaties die zich kunnen aansluiten bij de LSVb, om zo de federatie verder uit te breiden, want helaas hebben nog niet alle studentensteden van Nederland een lokale studentenvakbond. Er zijn verschillende manieren voor organisaties en individuen om zich aan te sluiten en samen met de LSVb te werken aan de vertegenwoordiging van de studenten in Nederland. Het is de bedoeling dat je contacten legt met alle mogelijke geïnteresseerden en het land doorreist om kennis met ze te maken en ze op weg te helpen.

Vaardigheden

  • Ervaring binnen een van de lidbonden van de LSVb een pré;
  • Je bent goed in initiatief nemen en hebt een goed organisatorisch vermogen;
  • Je werkt graag zelfstandig;
  • Je weet mensen te motiveren en hebt goede communicatieve vaardigheden.

Praktische zaken

Je werk speelt zich grotendeels af op het LSVb-kantoor aan de Drieharingstraat in Utrecht. Ook reis je af en toe het land door voor afspraken met (nieuwe) bonden. Op kantoor heb je de beschikking over een bureau, inclusief computer en telefoon. Verder heb je toegang tot alle informatiebronnen binnen het kantoor. Bij de LSVb werk je samen met vijf bestuursleden, ongeveer 25 medewerkers en veel vrijwilligers. Je overlegt regelmatig met het bestuurslid dat gaat over deze portefeuille gaat. Diegene is je vaste samenwerkingspartner.

De functie neemt 14 uur per week in beslag. Deze tijd is flexibel in te delen. Wel is het bij de LSVb gebruikelijk om overdag te werken ergens tussen 9:00 en 18:00. Je ontvangt een vergoeding van €12,00 bruto per uur (inclusief vakantiegeld en andere toeslagen) en je hebt recht op reiskostenvergoeding op basis van 40% korting.

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan uiterlijk 22 juni 2021 voor 17:00 een sollicitatiebrief met je CV naar de LSVb, t.a.v. Nol van Gerven (nol@lsvb.nl). Voor meer over het sollicitatieproces informatie kun je bellen (030 2316464) of een kijkje nemen op www.lsvb.nl.

We vinden het belangrijk dat onze organisatie een afspiegeling is van studerend Nederland en nodigen daarom nadrukkelijk mensen van allerlei achtergronden uit om te solliciteren.