Landelijke Studentenvakbond

Stopzetten

Je hebt recht op het studentenreisproduct (ook wel OV-studentenkaart genoemd) gedurende je nominale studieduur + 1 jaar. Bij een bachelor + een 1-jarige master is dat dus in totaal 5 jaar. Besluit je geen master te volgen, dan heb je 4 jaar recht op het studentenreisproduct. Zodra deze termijn voorbij is vervalt jouw recht op het studentenreisproduct. Dat betekent alleen niet dat het ook automatisch stopgezet wordt; dit moet je zelf doen! Als je jouw studentenreisproduct namelijk niet zelf stopzet blijft het doorlopen. Voor iedere halve maand die je met het studentenreisproduct reist, terwijl je er geen recht meer op had, bouw je €97,- schuld op bij DUO. Dit moet je dus volledig terugbetalen. Het stopzetten van je studentenreisproduct moet gebeuren vóór de 5e werkdag van de 1e maand dat je er geen recht meer op hebt.

Het stopzetten van je studentenreisproduct kan heel eenvoudig met je OV-chipkaart bij een ophaalautomaat. Voor de precieze procedure rondom het stopzetten ga je naar www.studentenreisproduct.nl. Voor de dichtstbijzijnde ophaalautomaat ga je naar www.ov-chipkaart.nl. Voor de precieze regelingen rondom het studentenreisproduct en om te kijken of je er recht op hebt, kun je terecht op de website van DUO.

Cadeau

Iedereen die zijn of haar Studentenreisproduct inlevert krijgt van NS een Dal Voordeel abonnement cadeau. Daarmee reis je een jaar lang met 40% korting in de daluren. Wil je meer informatie over dit aanbod, of het cadeau-abonnement aanvragen? Dat kan op de website van de NS!