Mailactie: Pak je toeslag!

Teken de petitie: Meer Kamers, Minder Huur Mailactie: Pak je toeslag! Studentenlijn Medezeggenschap Onderzoeksbureau

Pak je toeslag!

Wat is er aan de hand?
Studenten die niet kunnen bijverdienen naast hun studie vanwege hun beperking hebben recht op Individuele Studietoeslag. Die studietoeslag krijg je van je gemeente. Landelijk is de politiek het erover eens geworden dat iedere student (vanaf 21) recht heeft op €300 per maand. Maar dit plan wordt pas formeel geregeld in de wet als er een nieuwe regering is. Tot die tijd kunnen gemeentes zelf de hoogte van de Individuele Studietoeslag bepalen. Daardoor krijgen studenten in sommige steden €300 per maand en op andere plekken bijna niets!

Tijd voor actie!
De Landelijke Studentenvakbond, CNV Jongeren en Ieder(in) zijn daarom de actie Pak Je Toeslag gestart. Als we massaal naar onze gemeentes mailen, kan de studietoeslag verhoogd worden.

Doe je mee?
De begroting wordt bij gemeenten altijd in het najaar behandeld. Dus als je nu je gemeente aanschrijft, dan kan de hoogte van de studietoeslag voor 1 januari 2022 nog worden aangepast. Als jouw gemeente nog geen €300 euro per maand uitkeert, kun je hieronder eenvoudig een mail sturen.

Mail je gemeente!

Alkmaar

Amersfoort

Arnhem

Den Bosch

Den Helder

Deventer

Dordrecht

Ede

Emmen

Enschede

Groningen

Haarlemmermeer

Harlingen

Helmond

Hengelo

Nijmegen

Rotterdam

Tilburg

Utrecht

Wageningen

Zaanstad

Zwolle

Staat jouw gemeente er niet tussen?
We hebben een overzicht gemaakt van de 50 gemeenten waar de meeste studenten wonen. Staat jouw gemeente er niet tussen? Kijk op de website van jouw gemeente hoeveel studietoeslag er wordt uitgekeerd of zoek op www.lokaleregelgeving.overheid.nl.

Meer lezen