Landelijke Studentenvakbond

Meldpunt Energiearmoede

Energietoeslag? Dit kun jij als student doen! Meldpunt Energiearmoede Studentenlijn Studentenwelzijn Fonds Medezeggenschap

Je zult het vast ook in je portemonnee gevoeld hebben: de prijzen vliegen de pan uit. Ten opzichte van vorig jaar is de inflatie in maart 2022 al gestegen naar bijna 10 procent! Het meest gestegen van alles zijn misschien wel de energieprijzen, wat kan leiden tot energiearmoede. Daarom worden mensen met een laag inkomen hier met 800 euro voor gecompenseerd. Maar studenten vallen buiten de boot, ondanks dat veruit de meeste studenten ook een laag inkomen hebben.

Met de verhalen uit dit meldpunt kunnen wij aan politiek Den Haag laten zien hoe groot het probleem onder studenten is. Dat helpt ons om politici te overtuigen dat studenten ook ondersteund moeten worden bij de gigantische inflatie. Help ons met dit doel en deel je verhaal! Je hoeft alleen maar de vragen in het formulier hieronder te beantwoorden.

Het maakt niet uit wat je verhaal precies is, waar je woont of hoeveel je verdient – iedereen heeft last van de inflatie. Dus, ben jij ook meer kwijt aan je boodschappen of huur, waardoor je nauwelijks meer kan rondkomen? Is je (aanvullende) beurs of ander inkomen niet meer toereikend vanwege de hoge prijzen? Of loop je zelfs huurtoeslag mis doordat je huur dusdanig is gestegen dat je hier geen recht meer op hebt? Wij horen het graag!