Landelijke Studentenvakbond

De Landelijke Studentenvakbond zoekt een nieuwe projectmedewerker Sociale Veiligheid (8-10 uur p.w.)

Wat ga je doen?

De projectmedewerker sociale veiligheid gaat werken met het Studentenpact. Dit Pact is door studenten-en jongerenorganisaties en Mariëtte Hamer, Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, opgezet om sociale onveiligheid in het studentenleven aan te pakken. Het document geeft duidelijke handvatten aan studentenverenigingen en -organisaties om hier mee aan de slag te gaan. Daarnaast bouwt het Studentenpact een netwerk van studentenverenigingen en – organisaties gericht op samenwerking op het thema sociale veiligheid in het studentenleven. Inmiddels hebben meer dan 50 studentenorganisaties het Studentenpact ondertekend.

Als projectmedewerker sociale veiligheid sta jij aan het roer van het Studentenpact en werk jij, samen met de kernorganisaties, aan de uitvoering en implementatie van het Pact. Je ondersteunt de organisaties die zijn aangesloten om het studentenleven voor iedereen sociaal veilig te maken. Hierbij kan je denken aan ondersteuning bieden bij het opstellen van een gedragscode of klachtenprocedure en het verzamelen en verspreiden van best practices van verschillende organisaties. Je werkt bij de LSVb, maar het Studentenpact is een gezamenlijk project van meerdere organisaties, waaronder ook het ISO, JOBmbo, NJR, de LKvV en Stichting Lieve Mark. Als projectmedewerker sta je dus in nauw contact met deze
kernorganisaties en organiseer je de maandelijkse vergaderingen met deze groep.

Jouw taken:

  • Ondersteunen van organisaties bij de uitvoering van het Studentpact;
  • Het organiseren van themasessies met studentenorganisaties en andere stakeholders;
  • Het betrekken van meer studentenverenigingen en -organisaties bij het Studentenpact;
  • Signaleren en volgen van ontwikkelingen rondom sociale veiligheid in het studentenleven.
  • In kaart brengen van de impact van het Studentenpact;
  • Organiseren en voorzitten van vergaderingen met de kerngroep;
  • Beheren van de sociale media van het Studentenpact.

    Wie ben jij?
  • Je hebt een passie voor het thema sociale veiligheid.
  • Je weet mensen te enthousiasmeren, te activeren en te verbinden, en je hebt een goed taalniveau om dit mondeling en schriftelijk communiceren.
  • Je kan goed het overzicht bewaren over verschillende taken, verantwoordelijkheden en doelstellingen en kan hoofdzaken en bijzaken onderscheiden.
  • Je bent sociaal vaardig en beschikt over goede mensenkennis.
  • Je voelt je verantwoordelijk en pakt werk zelfstandig op. Je krijgt namelijk veel vrijheid en verantwoordelijkheid en draait volledig mee in de organisatie.
  • Je wil je binnen deze functie minstens 1 jaar inzetten voor de LSVb.

    Wat bieden wij?

    In deze studentenbaan van 8-10 uur per week kom je te werken in een jonge werkomgeving, waar veel aandacht is voor inclusie en persoonlijke groei. Je komt veel te leren over samenwerking tussen verschillende organisaties en het thema sociale veiligheid. Het grootste deel van je werkzaamheden vindt plaats op ons kantoor in hartje Utrecht, waar we elke dag met elkaar lunchen en regelmatig buiten werktijd gezellige dingen doen. Je kan je voordeel doen met interne trainingen om je
    verder te ontwikkelen. Je komt terecht in een netwerk van bevlogen, maatschappelijk en politiek betrokken studenten. Je ontvangt een salaris van €15,18 bruto per uur. Hier zit je vakantietoeslag al in verwerkt, je vakantiedagen (vier weken per jaar) komen er nog bovenop. Na een jaar stijgt je loon met iets meer dan 50 cent per uur, dit gebeurt nog een keer na twee jaar in dienst te zijn. Verder heb je recht op een OV-reiskostenvergoeding op basis van 40% korting.

    Solliciteren?
    Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je motivatiebrief en je CV vóór maandag 16 juni naar indy@lsvb.nl. Voor meer informatie over de functie kun je mailen naar indy@lsvb.nl.

    We nodigen iedereen die zich kandidaat wil stellen uit om zich aan te melden. Met iedereen bedoelen we mensen van alle genders, etnische achtergronden, en met of zonder beperking. Ook maken je seksuele oriëntatie of geloof niet uit.