Landelijke Studentenvakbond

Coaches gezocht!

Wil jij jouw kwaliteiten inzetten als coach, je hierin verder ontwikkelen en komend jaar verschillende studentbesturen of individuele studenten ondersteunen? Dan is coaching bij de LSVb iets voor jou! De Landelijke Studentenvakbond zoekt vrijwilligers die als coach de lokale studentbesturen en LSVb-bestuursleden in 2021/2022 gaan coachen. 

Wat doet een coach bij de LSVb? 
Een coach ondersteunt het LSVb-bestuur, een lokaal studentenbestuur of een individueel bestuurslid. Als coach help je hen om het beste uit hun bestuursjaar te halen en ondersteun je hun teamsamenwerking. Je coacht gemiddeld zeven sessies per jaar. 

Hoe leer of verbeter ik mijn coachingsvaardigheden?
Dat kan bij ons! Als coaches organiseren wij zelf een persoonlijk ontwikkelplan en gezamenlijke intervisies. Dat begint al op een voorbereidende avond in mei of juni waarop de basis aan bod komt. Op het coachesweekend van 9 t/m 11 juli 2021 gaan we dieper op de materie in en geven we invulling aan jouw persoonlijke ontwikkelplan. Naast kennismaking en een hoop gezelligheid krijg je in dat weekend meerdere uitdagende trainingen waarin je de basis van coaching leert. 

Dit jaar hebben we zeven gezamenlijke intervisiedagen (zaterdag of zondag). Vaak is dat een combinatie van een training (bv. over lichaamstaal), intervisie, waarin we elkaars vragen bespreken, en afsluitend bijpraten of borrelen. We maken regelmatig gebruik van een externe expert om zo onze kennis en vaardigheden nog meer te verbreden dan wel te verdiepen. Als coaches dagen we elkaar uit om onszelf te blijven ontwikkelen en hierop te reflecteren.

Oké, ik ben geïnteresseerd. Wie zoeken jullie dan? 
Wij zoeken enthousiastelingen met affiniteit voor studentenorganisaties, die zich willen inzetten en ontwikkelen als coach. Wat moet je hiervoor in huis hebben? 
• Interesse in groepsdynamiek; 
• Reflectief vermogen; 
• Sociaal en communicatief vaardig; 
• Ervaring met werken in of met studentbesturen is een pré;
• Flexibele inzetbaarheid en minimaal een jaar beschikbaar; 
• Beschikbaar tijdens het coachesweekend van 9 t/m 11 juli 2021 (dit zal live zijn en alleen doorgaan indien dit mogelijk is in verband met Covid-19) 

Word je komend jaar mogelijk zelf gecoacht door de coaches van de LSVb, of kun je niet aanwezig zijn op het coachesweekend van 9-11 juli? Dan kun je helaas geen coach worden.

Interesse? 
Graag ontvangen wij uiterlijk zondag 25 april 2020 je CV en jouw antwoord op de vragen in dit document te sturen naar coaching@lsvb.nl. Uiterlijke 12 mei hoor je of je wordt uitgenodigd voor één van onze selectiedagen. Is dit het geval, dan vindt een gesprek plaats op zaterdag 22 mei of zondag 30 mei tussen 10.00 en 17.00 uur. Op deze dag horen wij graag over jouw ervaring en motivatie en ga je aan de slag met een casus.
Mocht je op een (deel) van deze dagen niet beschikbaar zijn, horen wij dat graag zo snel mogelijk zodat daar in de planning rekening mee gehouden kan worden. Deze dagen zullen in verband met de huidige situatie online plaatsvinden. 

Mocht je vragen hebben, dan kan je die mailen naar coaching@lsvb.nl of bellen met Siebren Teule, één van de huidige coaches, op +316 1194 2166. We zien je graag op één van onze selectiedagen!