Landelijke Studentenvakbond

Annejet Lont

Mijn naam is Annejet Lont en ik heb mijn bachelor Klinische Neuropsychologie al even in de pocket. Ik heb mij als voorzitter van de Sectie Psychologie Studenten van het Nederlands Instituut van Psychologen een jaar lang ingezet om de belangen van alle psychologiestudenten te behartigen. Ik merkte door een jaar zo dicht op de processen binnen het hoger onderwijs te zitten dat er zowel aan de praktische kant van studeren als de effecten van de huidige maatschappij op studenten veel frustrerende zaken en flink wat negatieve gevolgen zitten.

Waarom is het in 2018 nog steeds niet vanzelfsprekend dat iedereen die wíl en kán studeren, toegang vindt en krijgt tot het hoger onderwijs? Er is nog sprake van zoveel kansenongelijkheid, praktische obstakels zoals numerus fixus, BSA en een gebrek aan goede voorlichting. Als portefeuillehouder onderwijstoegankelijkheid zal ik me hier aankomend jaar mee bezig houden.

Omdat ik het meeste energie uit jonge sprankelende mensen haal, heb ik als secretaris van de LSVb het geluk dat ik hiernaast ook zowel ons prachtige kantoor met medewerkers en vrijwilligers als het bestuur zal coördineren. Zodat we ons gezamenlijk hard kunnen maken om studerend Nederland een flinke stap vooruit te helpen.