Landelijke Studentenvakbond

Beleidsmedewerker studentenhuisvesting

Wil jij je persoonlijk inzetten voor het terugdringen van het kamertekort? Ga je er eigenhandig voor zorgen dat studenten eindelijk een eerlijke prijs gaan betalen voor hun kamer? Dan zoekt de LSVb jou! De Landelijke Studentenvakbond is een federatie van lidbonden, verspreid over de Nederlandse studentensteden. Naast pleiten voor kwalitatief en toegankelijk hoger onderwijs, zet de LSVb zich ook in om de huisvesting van studenten te verbeteren. Samen met een andere beleidsmedewerker ondersteun je het bestuurslid om dat voor elkaar elkaar te krijgen.

De functie

Als beleidsmedewerker huisvesting adviseer je het bestuur over het te volgen beleid binnen de LSVb-visie, de te voeren lobby op het gebied van studentenhuisvesting en zet je projecten op. Voorbeelden van werkzaamheden zijn het schrijven van rapporten, het organiseren van de Check-je-kamer-tour of het doen van onderzoek naar het beleid van de gemeente in verschillende steden. Verder volg je actief het laatste nieuws op het gebied van politiek en studentenhuisvesting en onderhoud je het lokale en landelijke netwerk van de LSVb. 

Wat verwachten we van jou?

Als beleidsmedewerker huisvesting beschik je over een goed analyserend en organiserend vermogen, heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben je sociaal vaardig. Verder kun je goed zelfstandig werken. Ervaring op het gebied van (studenten)huisvesting, huurrecht en/of politieke lobby is een pré. Ook ben je bereid om nauw samen te werken met een directe collega op het gebied van huisvesting. Verder is een goede beheersing van de Engelse taal erg handig.

Praktische informatie

Het gaat om een functie van 10 uur per week die in januari 2021 begint. De uren kunnen flexibel ingedeeld worden, maar je zit soms wel vast aan afspraken die door de week heen gepland worden. Normaal gesproken vinden de werkzaamheden op het kantoor van de LSVb plaats, maar nu volgen we de richtlijnen van het RIVM en werken we zo veel mogelijk thuis. Verder ontvang je een vergoeding van €12,00 bruto per uur (dit is inclusief vakantiedagen en –toeslag) en je hebt recht op OV-reiskostenvergoeding op basis van 40% korting.  

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan uiterlijk woendsdag 9 december (23:59) aanstaande. Gesprekken zullen plaats vinden in de week van 14 december. Stuur een sollicitatiebrief met je CV naar de LSVb, t.a.v. Sam Buisman (sam@lsvb.nl). Voor meer informatie kun je mailen naar Berend (berend@lsvb.nl), telefonisch contact opnemen (030 2316464) of kijken op www.lsvb.nl.