Gezocht: Trainers (in spe) voor Trainingen op Maat

Vacature - maandag 11 december 2017

Wil jij graag trainingen leren geven? Heb je hart voor het bijbrengen van kennis en vaardigheden aan studenten? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan als trainer bij Trainingen op Maat (ToM), het trainingsbureau van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb)! Als trainer help jij actieve studenten(organisaties) zich verder te ontwikkelen en maak je deel uit van een community van actieve en leergierige trainers en coaches.

Wat biedt ToM jou?

Als trainer bij ToM ga je gevarieerde groepen studenten en studentenorganisaties door heel Nederland trainen in verschillende onderwerpen, aangepast aan je eigen expertise. Of je nou veel weet over de medezeggenschap, een kanjer bent in time management of weet hoe je een vergadering effectief kunt houden: er zijn altijd andere studenten die nog iets van je kunnen leren. Als trainer kun je de vaardigheden en kennis die je hebt opgedaan tijdens je studie, je bestuursjaar, in de medezeggenschap of gewoon in het dagelijks leven allemaal in je training verwerken. Zo krijgt elke training jouw eigen persoonlijke tintje: een training op maat dus! Als je trainer wordt bij ToM volg je  een interne  opleiding en krijg je interessante trainingsdagen aangeboden. Om je nog verder te ontwikkelen heb je toegang tot intervisiebijeenkomsten en ervaren coaches, kan je deelnemen aan commissies en kom je in contact met  een uitgebreid netwerk van ervaren en gepassioneerde mede-trainers. Ook krijg je toegang tot trainingsboeken, -opzetten en -materiaal, kantoorfaciliteiten en een OV reiskostenvergoeding (op basis van 40% korting).

Wat verwachten wij van jou?

ToM zoekt ambitieuze, gedreven en enthousiaste vrijwilligers die zich willen laten opleiden tot trainer of die al kunnen trainen. Binnen ToM krijg je veel kansen om te leren trainen, maar ook om jezelf verder te ontplooien binnen het trainersvak. We zijn dan ook op zoek naar trainers die niet bang zijn om nieuwe dingen te proberen en om regelmatig hun vaardigheden bij te schaven. Als je trainer wilt worden bij ToM, verwachten wij dat je voor een langere periode, tenminste anderhalf jaar, regelmatig een training wilt geven en dat je het leuk vindt om je te verbinden aan een dynamische community van andere trainers. Wij zijn naast allround trainers ook specifiek op zoek naar studenten die ervaring hebben in de medezeggenschap (incl. Opleidingscommissies) of bij studentenorganisaties zoals studie-, studentenverenigingen en studentenbonden.

Opleidingstraject bij ToM

Als je nog geen ervaring hebt als trainer neem je deel aan het verplichte Train de Trainersweekend van 9 t/m 11 maart en de voorbereidende dag op zaterdag 24 februari. Tijdens de voorbereidende dag en het weekend word je middels een intensief programma opgeleid in het trainen en doe je kennis op over hoe mensen leren. Je zult veel oefenen met het opzetten en uitvoeren van trainingen, het voeren van intakegesprekken en met het omgaan met verschillende groepen. Deelname aan het Train de Trainersweekend is geheel kosteloos, met eten en overnachting inbegrepen.

Daarnaast wordt je als nieuwe trainer verwacht bij de ToMdag op zaterdag 17 maart. Tijdens deze trainingsdag krijg je de kans om kennis te maken met mede-ToM-trainers (de “ToMmunity”) en de mogelijkheid je trainersvaardigheden verder aan te slijpen.

De sollicitatieprocedure

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan uiterlijk 14 januari 2018 door je motivatiebrief en CV naar de LSVb te sturen. Stuur deze mail naar trainingen@lsvb.nl ter attentie van “Sollicitatiecommissie ToM”. Sollicitatiegesprekken zullen gehouden worden in het weekend van 20/21 januari of 3/4 februari 2018. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met de coördinatoren van ToM, Gijsbert Brinkman 06-27021375 of Judith Harmsen 06-50122696, of door te kijken op www.trainingenopmaat.nl